روانشناسی سالمندان در دفتر خدمات پرستاری شهرآرا، زندگی پیری با چالش‌هایی همراه است که ممکن است برای برخی افراد دشوار باشد. در این دوره، استخوان‌ها و ماهیچه‌ها ضعیف می‌شوند و قابلیت حافظه و بینایی کاهش می‌یابد. از طرفی، دوستان و عزیزان ما از بین می‌روند و ممکن است احساس غم، اضطراب و افسردگی داشته باشیم. با این حال، پیری جنبه‌هایی بسیار مثبت نیز دارد. با دیدن بزرگ شدن فرزندان و نوه‌هایمان و شاهد بودن موفقیت آن‌ها از خوش‌بینی لذت می‌بریم. همچنین، بازنشستگی پس از یک عمر کار، به ما فرصت می‌دهد تا وقت بیشتری را با عزیزان خود گذرانده و از اوقات فراغت لذت ببریم. روانشناسان در راستای برطرف کردن جنبه‌های ناگوار پیری با مداخلات لازم کمک می‌کنند تا این دوره رو به رو به خوبی سپری شود. با دفتر خدمات پرستاری شهرآرا شما با مطالعه این مقاله اطلاعات لازم درباره روانشناسی سالمندان کسب خواهید نمود

روانشناس سالمند به چه کسی گفته می شود؟

پیش از دهه 1970 توجه کمتری به روانشناسی سالمندان شده بود، اما با ظهور بیشتر بیماری‌های مرتبط با افزایش سن، نیاز به توجه بیشتری به سلامت روان و جسمی سالمندان پدید آمد. این تخصص در زمینه تشخیص، مطالعه و درمان برخی از بیماری‌های روانی سالمندان تمرکز دارد. روانشناسان سالمندان به مراجعین سالمند کمک می‌کنند تا بهبود سلامت روانی خود را تجربه کنند. آنها تخصص های درمانی را به مراجعین خود آموزش می‌دهند و می‌توانند مشکلاتی مانند کاهش حافظه و توانایی‌های یادگیری را به طور جدی در نظر بگیرند. روانشناسی سالمندان به دانش آموخته‌های دکترای روانشناسی نیاز دارد و معمولاً در محیط های مختلفی کار می‌کند، مانند درمانگاه‌های روانشناسی، بیمارستان‌ها و دفاتر خدمات پرستاری در شهر های مختلف.

متخصصان روان درمانی سالمندان به ارائه خدمات درمانی به سالمندان و خانواده های آنها اختصاص می‌دهند. آنها از مشاوره فردی تا همکاری با خانواده‌ها، زوجین و گروه‌های کوچک کار می‌کنند. همچنین‌، در حوزه آموزش مشغول عمل هستند و کلاس‌ها و آموزش‌ها را برای افراد مختلف انجام می‌دهند. متخصصان سالمندان همچنین به دنبال آگاهی خانواده سالمندان در مورد فرآیندهای پیری و چگونگی حمایت از آنان هستند. همچنین، با سازمان‌های دولتی یا غیرانتفاعی مانند دفاتر خدمات پرستاری برای حل و انجام مسائل مربوط به سالمندان همکاری می‌کنند.

شرکت خدمات پرستاری شهرآرا با برخورداری از مشاور متخصص در امور روانشناسی سالمندان پرستاران با تجربه ای را تربیت و آموزش داده است. اگر می خواهید از خدمات دفتر شهرآ را استفاده کنید می توانید با تماس و درخواست پرستار خدمات مورد تقاضای خود و سالمند را دریافت کنید.

دفتر روانشناسی سالمندان

متخصصان روانشناسی سالمندان برای تشخیص و مدیریت مسائل شایع در سالمندان ، مانند افسردگی و زوال عقل آموزش دیده اند. آنها با بیماران به صورت انفرادی یا به صورت گروهی و با خانواده و مراقبین برای ایجاد استراتژی‌های درمانی کار می‌کنند. همچنین، سعی می‌کنند که کلیشه‌های ذهنی منفی درباره سالمندان برطرف شود و به ارزش شهروندان سالمند در جامعه تاکید کنند.  برخی از دفاتر خدمات پرستاری نیز به ارائه دهندگان خدمات پرستاری این امتیاز را می دهد که از روانشناس سالمند برای مشاوره برخوردار باشند و پرستارانی را که برای ارائه خدمات به منزل می فرستند آموزش دیده و با تجربه در امور روانشناسی سالمندان هستند.

وظایف روانشناس سالمندان

وظایف یک روانشناس سالمند شامل شناسایی و مدیریت مسائل رایج سلامت روان سالمندان، از جمله افسردگی و زوال عقل است. آنها با بیماران به صورت انفرادی یا به صورت گروهی کار می‌کنند و با خانواده و مراقبین برای ایجاد استراتژی‌های درمانی کار می‌کنند. به علاوه، برای کمک به بیماران در ایجاد مکانیسم‌های مقابله‌ای سالم در مقابل دردها و بیماری‌های مزمن آموزش دیده‌اند. همچنین، به جامعه در درک بهتر روند پیری کمک می‌کنند و به برطرف کردن کلیشه‌های منفی درباره سالمندان که ممکن است باعث افسردگی و ترس در آنان شود کار می‌کنند.

تفاوت روانشناس سالمند با روانپزشک سالمند

بین روانشناس سالمند و روانپزشک سالمند تفاوت هایی وجود دارد. روانپزشکان بیشتر در تشخیص، درمان و مدیریت اختلالات روانی مانند افسردگی، زوال عقل و بیماری آلزایمر تمرکز دارند و می‌توانند دارو تجویز کنند. از سوی دیگر، روانشناسان متمرکز بر مطالعه عملکردهای ذهنی و رفتارهای سالمندان با افزایش سن هستند و به بهبود عملکرد مغزی آنها کمک می‌کنند. 

دلیل اهمیت روانشناسی سالمندان 

روانشناسی سالمندان برای تلاش در جهت بررسی چگونگی پیری،اختلالات روانی ارائه می‌ شود. برای مثال، متخصصان روان درمانی سالمندان با بررسی وخامت جسمانی بر روحیه سالمندان کار می‌کنند. همچنین، روانشناسان می‌توانند به توسعه راهبردهای جدید برای درمان اختلالات رایج در سالمندی مانند بیماری آلزایمر کمک کنند. این تحقیقات همچنین برای مطالعه مسائل غم و اندوه در سالمندی مفید است. کاربرد روانشناسی در خانه سالمندان به رویکردهای بهتر برای خدمات به شخص پیر کمک می‌کند تا آخرین سال‌های زندگی خود را با شادی و سلامت روان سپری کند.این دانش به عزیزان می‌تواند به عنوان یک منبع مفید برای بهبود مراقبت از عزیزان خود در دوران پیری در خانواده ‌سالمندان باشد.

دلیل احساس تنهایی در سالمندان

تنهایی، عواطفی است که به دنبال فقدان ارتباط اجتماعی با دیگران ایجاد می‌شود و تأثیرات منفی بر عملکرد بیولوژیکی، شناختی و ایمنی دارد. این احساس برای تمام گروه‌های سنی از کودکی تا پیری قابل مشاهده است و باعث افزایش فشار خون، کاهش گردش خون و افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های از جمله آلزایمر می‌شود. برخورداری از رابطه‌های اجتماعی محافظت کننده از سلامت جسمانی و شناختی است و پرستاران و روانشناسان سالمند به دلیل اهمیت این موضوع، تئوری‌های تنهایی را برای بهبود زندگی بیماران خود مورد بررسی قرار می‌دهند و با آموزش ها و دوره های لازم قادر به برخورد با این نوع از سالمندان را خواهند داشت.

نتیجه گیری

به طور کلی، در این مقاله شما با روانشناسی سالمند و اینکه چه تفاوتی بین روانشناس سالمند با روانپزشک سالمند وجود دارد آشنا شدید. همچنین، دریافتید که یک سالمند نیازمند خدمات زیادی برای طی کردن دوران زندگی خود است، چه بهتر که این نیازها با کیفیت و اصولی به سالمندان ارائه شود. اگر شما هم نیاز به پرستار سالمند دارید بهتر است که پرستارانی را برای والدین یا عزیزان خود استخدام کنید که تمامی دوره های اصولی و استاندارد را گذرانده باشند. یک پرستار سالمند خوب باید از ویژگی های بالایی برخوردار باشد که سالمند احساس کند در کنار عزیزان خانواده خود می باشد. دفتر خدمات شهرآرا با امکانات پرستاری از سالمند در کرج به شما این اطمینان را می دهد که سالمندان تان از این امکانات و مزایا برخوردار خواهند بود.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید