در مقاله استرس در سالمندان به چه صورت است به بررسی تمام عواملی که باعث استرس سالمندان می شود می پردازیم. با گذشت زمان، سالمندان با مشکلات و چالش‌هایی در زندگی روزمره خود مواجه می‌شوند که می‌تواند باعث بروز استرس و اضطراب شود. این مشکلات شامل افزایش بیماری‌های مزمن، کاهش توانایی جسمی و شایع‌تر شدن مراقبت از خود در سالمندی است. این مسائل ممکن است باعث کاهش کیفیت زندگی سالمندان شود و باعث بروز استرس و اضطراب شود. استرس در سالمندان می‌تواند منجر به افزایش خطر بروز بیماری‌های قلبی، افزایش فشار خون، کاهش سلامت روانی و بروز مشکلات خواب شود. همچنین، استرس می‌تواند باعث کاهش توانایی تمرکز و حافظه و باعث اختلال در روابط اجتماعی سالمندان شود. برای آشنایی با این مساله با شهرآرا دفتر خدمات پرستاری سالمند در کرج همراه باشید.

علت استرس در سالمندان چیست؟

علت‌های استرس و اضطراب در سالمندان می‌تواند به عوامل زیر برگردد:

✔️ بیماری‌های مزمن: بیماری‌هایی مانند دیابت، بیماری‌های قلبی عروقی، مشکلات تیروئید و بیماری‌های انسدادی مزمن ریه می‌توانند باعث افزایش استرس در سالمندان شوند. این بیماری‌ها می‌توانند به عنوان عوامل زمینه‌ای برای بروز اضطراب عمل کنند.

✔️ تغییرات در سلامت: افت توانایی جسمی، اختلال در خواب و احساس بدتر شدن سلامتی سالمندان می‌تواند باعث افزایش استرس و اضطراب در سالمندان شود.

✔️ عوارض داروها: مصرف برخی داروها، مانند داروهای ضد افسردگی یا استروئیدها، ممکن است باعث افزایش استرس و اضطراب در سالمندان شود.

✔️ زندگی روزمره پراسترس: فشارها و استرس‌های روزمره مانند مسائل مالی، خانوادگی، اجتماعی و سیاسی می‌توانند باعث افزایش این امر در قشر سالمند شود.

✔️ تجربه اختلالات ترس و اضطراب در دوران کودکی: سابقه تجربه اختلالات ترس و اضطراب در دوران کودکی می‌تواند در سالمندی نقشی در بروز استرس و اضطراب داشته باشد.

✔️ نگرانی‌های مربوط به مسائل اجتماعی و سیاسی: نگرانی‌های بیش از حد درباره مسائل اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و دیگر مسائل جامعه نیز ممکن است باعث افزایش استرس و اضطراب در سالمندان شود.

انواع استرس در سالمندان چیست؟

سالمندان ممکن است با انواع مختلف استرس مواجه شوند که بر روی کیفیت زندگی آن‌ها تاثیر منفی دارد. در ادامه به بررسی برخی از انواع استرس در سالمندان پرداخته‌ایم:

  1. استرس عمومی: این نوع استرس مربوط به فشارها و مشکلات روزمره است که ممکن است بر روی زندگی روزمره و روابط اجتماعی سالمندان تاثیر بگذارد.
  2. استرس وابستگی: این نوع استرس زمانی رخ می‌دهد که سالمندان به شدت به دیگران وابسته هستند و با از دست دادن آن‌ دسته از وابستگی ها دچار استرس در سالمندی می شوند.
  3. استرس اقتصادی: مشکلات مالی و نگرانی درباره پول و مخارج ممکن است بر سالمندان تاثیر منفی بگذارد و استرس اقتصادی را ایجاد کند.
  4. استرس بهداشتی: نگرانی درباره بیماری‌ها، درمان‌ها و سلامت جسمی ممکن است به استرس بهداشتی در سالمندان منجر شود.
  5. استرس تنهایی: احساس تنهایی و عدم داشتن حمایت اجتماعی می‌تواند باعث اضطراب در استرس در سالمندان شود.
  6. استرس مربوط به تغییرات زندگی: تغییرات بزرگ در زندگی مانند از دست دادن عزیزان، تغییر محل زندگی یا تغییر در وضعیت مالی ممکن است باعث استرس و نگرانی در سالمندان شود.
  7.  استرس مربوط به بیماری: بیماری‌های مزمن و عوارض آن‌ها ممکن است باعث استرس و اضطراب در سالمندان شود.
  1. استرس مربوط به افکار منفی: افکار منفی، نگرانی‌ها و وسواس‌های روزمره ممکن است باعث استرس و اضطراب در سالمندان شود.
  2. استرس مربوط به پیر شدن: نگرانی درباره فروپاشی قدرت‌های جسمانی و ذهنی، تغییرات در ظاهر و قابلیت انجام فعالیت‌های روزمره ممکن است باعث استرس در سالمندان شود.

با توجه به این که سالمندان معمولاً با شرایط خاص و چالش‌های روبرو هستند، لذا بهبود کیفیت زندگی آن‌ها نیاز به رفع عوامل تاثیر گذار بر روحیه و سلامت ذهن آن ها دارد.

 چگونه استرس در سالمندان تشخیص داده می شود؟
چگونه استرس در سالمندان تشخیص داده می شود؟

 چگونه استرس در سالمندان تشخیص داده می شود؟

برای تشخیص استرس در سالمندان باید از معاینات روانشناسی که برای سلامت روان استفاده می کنند بهره برد.  تراپیست با بررسی عواملی که باعث استرس و اضطراب در سالمند می شود به این نتیجه می رسد که آیا سالمند را می شود درمان کرد یا باید به متخصص ارجاع داد.  در ادامه با برخی از علائمی که شایع ترین علائم اضطراب و استرس هستند آشنا می شوید، عبارتند از:

 

  • لرزش بدن
  • تنفس دشوار
  • سرگیجه
  • احساس سنگینی در سر
  • تعریق بیش از حد
  • حالت تهوع
  • مشکلات هضم
  • درد قفسه سینه
  • سردرد
  • مشکلات بینایی
  • تنش یا درد عضلانی
  • خستگی
  • گیجی
  • افکار غیر منطقی
  • فراموشی
  • افکار ترسناک و کابوس‌ها
  • تحریک‌پذیری اجتناب از فعالیت‌ها، مکان‌ها، افراد
  • تغییر در وزن، اشتها یا عادت‌های غذایی…. 

 

  • بیماری عصبی سالمندان

درمان استرس و اضطراب در سالمند به چه صورت است؟

موثرترین راه درمان استرس و اضطراب در سالمندان می تواند درمان دارویی یا مشاوره ای باشد. تراپیست تشخیص می دهد که برای سالمندان از کدام روش استفاده کند. برخی از سالمندان نیاز به یک روش درمانی دارند برخی دیگر نیاز به هر دو روش همزمان باهم دارند. استفاده از روش های درمانی رفتاری می تواند مناسب ترین درمان برای اضطراب و استرس سالمندان باشد.

با استفاده از روش درمانی cbt سالمند یاد می گیرد که احساسات منفی خود را به احساسات مثبت تبدیل کند. 

استفاده از روش درمان اضطراب در سالمند و مشاوره گروهی با خانواده او می تواند در روند درمان کمک کننده باشد و باعث تسریع درمان شود.

همانطور که میدانید پرستار سالمند می تواند نقش مهمی را در این زمینه ایفا کند. پرستار سالمند می تواند با انجام اصول زیر گام های مثبتی در این زمینه فراهم کند.

*وقتی یک پرستار سالمند خوب را برای پرستاری از سالمند خود انتخاب می کنید با هم صحبتی با سالمند می تواند سطح استرس و اضطراب سالمند را تا حد زیادی کاهش دهد.

*اگر سالمند توانایی شرکت در مشاوره در مطب را ندارد از طریق پرستار سالمند می توانید دوره درمان اور را با دستورات روانشناس در کاهش استرس و اضطراب انجام داد.

* تفریحات سالم برای سالمندان می تواند استرس در سالمندان را کاهش دهد.

غذای مقوی برای سالمند بیمار

نتیجه گیری

با مطالعه مقاله استرس در سالمندان دریافتید که علت استرس سالمندان چه می تواند باشد. دلیل اینکه سالمندان دچار استرس می شوند چیست؟ چگونه می توان استرس سالمندان را تشخیص داد؟ با استفاده از راه های درمان استرس در سالمندان را چگونه می توان از بین برد. برای دریافت خدمات پرستاری سالمند در کرج می توانید با شماره های مندرج در صفحه تماس بگیرید.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید